Ashtanga-yoga
Ashtanga Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga (Power Yoga is daarvan afgeleid) waarbij je een serie houdingen (asana’s) op een vlotte manier laat verlopen.
Ashtanga betekent letterlijk acht ledematen. Het verwijst naar de acht takken die binnen Yoga worden geïdentificeerd. Deze werden aan het begin van de jaartelling beschreven door Rishi Patanjali. Elke vestiging heeft zijn eigen thema:
Ethiek – Zelfdiscipline – Houding – Controle van de ademhaling -Terugtrekking van de zintuigen – Concentratie – Meditatie – Harmonie met het ware Zelf
Het zijn geen opeenvolgende fasen maar verschillende openingen om tot een breder en dieper bewustzijn te komen.

Ashtanga Yoga heeft een gunstige invloed op je conditie, sterker en strakker lichaam, flexibiliteit, ademhaling, concentratie en balans.
Tijdens de les oefenen we o.a.:
Asana’s (houdingen) – Pranayama of het beheersen van de adem – Vinyasa of het verbinden van de asana’s
Ashtanga Yoga bestaat uit een vaste reeks houdingen (asana’s).
Door gebruik te maken van oa ademhaling (ademhaling ujjayi) ontstaat er een stroom van beweging. Dit brengt vrij veel warmte in het lichaam (met zweet), het heeft een zuiverende werking op je organen en spieren.
Deze les is vooral geschikt voor diegenen die naast het spirituele ook het fysieke aspect belangrijk vinden en een fysiek uitdagende les houden!

“Yoga is 99% praktijk, 1% theorie” (Guru Pattabhi Jois)